GENERELLE HANDELSBETINGELSER

HANDELSBETINGELSER

Her finder du vores generelle handelsbetingelser for, hvordan du handler på Meqqusaalik.gl. Finder du ikke de informationer du søger herunder, er du velkommen til at skrive til os på meqqusaalik@kni.gl.

Ved din bestilling af varer på Meqqusaalik.gl accepterer du nedenstående aftalevilkår. . Du kan altid finde de gældende betingelser på denne side. Derudover refereres til grønlandsk rets almindelige købe- og aftaleretlige regler, herunder reglerne om forbrugerkøb.

Generelle oplysninger

Meqqusaalik.gl

KNI A/S

J.M. Jensenip Aqq. 2

Postboks 319

3911 Sisimiut

CVR nr.: 16607398

E-mailadresse: meqqusaalik@kni.gl

Telefonnummer: +299 862 400 i tidsrummet:

mandag til fredag 8:00 – 16:00

Lovgivning

Salg af varer hos Meqqusaalik.gl sker i henhold til gældende grønlandsk lovgivning. Varerne på meqqusaalik.gl er udelukkende rettet mod forbrugere, der indgår et køb til et formål, der hverken kan henregnes til deres erhvervsmæssige eller arbejdsmæssige aktiviteter.

Priser

Alle priser er i danske kroner inklusive afgifter. Vi tager forbehold for, at der kan være forskel i pris hos vores forhandlere og Meqqusaalik.gl.

Leveringsomkostninger

Leveringsomkostningerne opkræves pr. pakke og varierer afhængig af antal af varer, varetype, vægt og volumen. Leveringsomkostningerne beregnes og fremgår inden gennemførelsen af købet. Vi bestræber os på at pakke i så få antal pakker som muligt.

Click & Collect

Bor du i Sisimiut, kan du benytte dig af Click & Collect i vores Meqqusaalik flagship store. Her bestiller og betaler du din ordre online. Din ordre er herefter klar i til udlevering dagen efter fra kl. 12:00.

Vi pakker ordrer alle hverdage.

 1. Bestil nemt på din desktop, tablet eller smartphone.
 2. Betal dine varer på forhånd og spring køen over.
 3. Dine varer er klar til afhentning dagen efter kl. 12:00 i Meqqusaalik flagship store.

Da varen afhentes i vores butik, så gælder de samme vilkår, som når du handler fysisk i vores butik.

Lagerføring

Når du handler på Meqqusaalik.gl, afstemmes lagerbeholdningen to gange: når produktet bliver lagt i kurven samt ved bekræftelse af ordre. Vi bestræber os selvfølgelig altid på at vise den korrekte lagerbeholdning, men i enkelte tilfælde kan der forekomme uoverensstemmelse mellem den viste lagerstatus og den faktiske lagerbeholdning. Dette skyldes, at ikke alle sider opdateres med samme interval, og du kan derfor opleve ikke at kunne gennemføre et køb.

Betaling

Der kan betales med følgende udstedte betalingskort: MasterCard, VISA-Dankort, Dankort, VISA og VISA Electron og MobilePay. Pengene bliver reserveret på din konto ifm., at ordren lægges på Meqqusaalik.gl. Vi trækker dog først pengene på din konto, når varerne afsendes til den ønskede leveringsadresse. I forbindelse med delleverancer trækkes kun det beløb, der svarer til den faktiske leverance. Hvis det viser sig, at vi mod forventning ikke kan levere hele eller dele af din ordre, kommer du kun til at betale for den faktiske leverance. Fakturaen sendes via e-mail. Fakturaen indeholder ikke følsomme oplysninger. Det vil dog altid fremgå, hvilket kort betalingen er foretagt med og af hvem.

Ved betaling vil overførslen af dine kortinformationer og det aftalte købsbeløb ske i krypteret form via godkendt Quickpay-software. Meqqusaalik.gl gemmer ikke dine oplysninger. Vi benytter kryptering, så dine informationer er beskyttet mod tredjepart. Vi kan aldrig komme til at trække mere end det beløb, du har accepteret ved din bestilling. Retsligt er du stillet således, at du kan få pengene tilbage hvis:

 • Varen ikke leveres
 • Du benytter dig af din fortrydelsesret – se afsnittet nedenfor
 • Der hæves penge fra din konto uden din forudgående accept

 

Levering

Der leveres kun til adresser i Grønland. Yderligere information vil fremgå, når du gennemfører din bestilling.

Fragtfirmaet som håndterer leveringen er Tusass. Forsendelsen vil ske med fly. Der vil ved denne forsendelsesmetode blive oplyst et track & trace nummer, hvis man ønsker dette, så man kan følge varen.

Afhentning i Meqqusaaliks flagship store i Sisimiut, er også en mulighed som kan vælges.

Når varerne sendes afsted fra vores lager, modtager du en e-mail med en faktura for de afsendte varer. Kan vi ikke sende alle dine varer på samme tid, modtager du kun en faktura for de varer, der er afsendt. Når de resterende varer afsendes modtager du en separat faktura herfor.

Leveringstid

Leveringstiden er efter Tusass’ gældende leveringstider.

Fortrydelsesfrist

Ifølge forbrugeraftaleloven har du 14 dages fortrydelsesret efter modtagelsen af varen. Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, du har modtaget din vare eller din vare ankommer til leveringsstedet. Består din ordre af flere dele, udløber fortrydelsesfristen 14 dage efter den dag, du får den sidste del af ordren i fysisk besiddelse.

Fortryder du dit køb, skal du kontakte os inden 14 dage fra modtagelse af din ordre. Det gør du ved at skrive til meqqusaalik@kni.gl. I din meddelelse skal du gøre os tydeligt opmærksom på, at du ønsker at benytte din fortrydelsesret.

Delvis fortrydelse

Meqqusaalik giver dig adgang til delvist at fortryde dit køb. Her skal du være opmærksom på, at leveringsomkostningerne ikke refunderes, hvis du har købt flere varer i én ordre, og ønsker at fortryde dele af ordren.

Returnering

Ønsker du at returnere en vare købt på Meqqusaalik.gl eller i Meqqusaalik flagship store i Sisimiut, har du to muligheder. Enten kan du henvende dig i Meqqusaalik flagship store i Sisimiut med varen, eller du kan fremsende varen til Meqqusaaliks hovedkontor. Husk altid at medbringe eller medsende din faktura både ved returnering i flagship store i Sisimiut og ved fremsendelse til Meqqusaaliks hovedkontor.

Du skal returnere din vare til os uden unødig forsinkelse og senest 14 dage efter, du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Dette meddeler du til os via meqqusaalik@kni.gl. Du skal vedlægge en kopi af ordrebekræftelsen og ekspeditionen går hurtigere, hvis du ligeledes udfylder og vedlægger vores returseddel. Du skal selv betale de direkte udgifter i forbindelse med at sende varen retur. Du bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering og indtil vi har modtaget den retur. Vi modtager ikke pakker sendt pr. efterkrav.

 

Returadresse er:

KNI A/S

Postboks 319

3911 Sisimiut

Att: Meqqusaalik

Varens stand når du sender den retur

Varen skal returneres i samme stand, som du modtog den. Det betyder, at den skal være i salgsbar stand som ny. Du må prøve varen på samme måde, som hvis du besigtigede den i en fysisk butik. Men varen må ikke ibrugtages.

Hvis du har afprøvet varen på en anden måde end beskrevet ovenfor, og dette har medført en værdiforringelse, er du ansvarlig herfor og får kun en del af købsbeløbet tilbagebetalt.

Alle varer skal returneres med originale mærker og i eventuel original emballage. Hvis du vælger en anden emballage end den originale, og der sker en skade under transport, hæfter du selv for skaden.

Tilbagebetaling af købsbeløbet

Hvis du fortryder dit køb, får du det beløb du har indbetalt til os, tilbage. I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købsbeløbet.

Hvis du benytter din fortrydelsesret, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 30 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at fortryde denne aftale. Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet.

Bemærk: Du har ikke krav på tilbagebetaling af leveringsomkostninger ved delvis fortrydelse af dit køb.

Vi kan tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varen retur, medmindre du inden da har fremlagt dokumentation for at have returneret den.

Reklamation

Du har 2 års reklamationsret fra modtagelsen af varen. Reklamationsretten betyder, at du kan klage over fejl og mangler, der viser sig op til 2 år efter at du modtog varen.

Du kan enten få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller få afslag i prisen, afhængigt af den konkrete situation. Det er et krav, at reklamationen er berettiget, og at manglen ikke er opstået som følge af fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd.

Du skal reklamere inden for ”rimelig tid” efter, at du har opdaget manglen ved varen. Hvis du reklamerer inden for to måneder efter, at manglen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig. Reklamation kan ske til kundeservice i Meqqusaalik flagship store i Sisimiut eller ved at skrive til meqqusaalik@kni.gl.

Transportskader

Når du modtager dine varer, opfordrer vi til, at du kontrollerer pakken for eventuelle synlige skader. Er emballagen beskadiget eller har andre synlige tegn på defekt, skal du kvittere på fragtbrevet – med forbehold for eventuelle skader på indhold. Du kan også nægte at modtage varen. Kontakt hurtigst muligt kundeservice via meqqusaalik@kni.gl og meddel, at du har afvist varen.

Sådan håndterer du en defekt vare

Hvis du vil reklamere via Meqqusaalik.gl kundeservice, bedes du altid oplyse ordrenummer, produkttype og en kort beskrivelse af fejlen. Du vil herefter blive kontaktet for det videre forløb. Kontakt os via meqqusaalik@kni.gl eller på telefon +299 862 400 i tidsrummet: mandag – fredag 8:00 – 16:00.

Klageadgang

Du har mulighed for at få behandlet en klage ved at henvende dig skriftligt til meqqusaalik@kni.gl. Derudover kan du indbringe en klage til den grønlandske forbruger- og konkurrencestyrelse via https://aua.gl.

Værneting

Købs- og leveringsbetingelser for Meqqusaalik.gl er underkastet grønlandsk ret og enhver tvist mellem køberen og Meqqusaalik.gl, i anledning af køberens køb af varer fra Meqqusaalik.gl, skal afgøres ved retten i Grønland.

Persondatapolitik

I det følgende redegøres der for, hvordan KNI A/S anvender de personlige oplysninger, som du efterlader dig og/eller afgiver, når du besøger vores hjemmeside, Meqqusaalik.gl, samt anvender de forskellige tjenester på hjemmesiden.

1. Indsamling af personlige oplysninger

Du vil altid blive informeret forud for indsamlingen af personlige oplysninger om dig. De personlige oplysninger, vi indsamler, kan for eksempel omfatte dit navn, din e-mailadresse, din privatadresse, dit telefonnummer og lignende identifikationsoplysninger.

2. Anvendelse af personoplysninger

Personoplysninger indsamles og anvendes i forbindelse med:

Gennemførelse af ordrer i vores webshop:

 • Ordrekvittering
 • Fremsendelse af ordrebekræftelse
 • Fremsendelse af varer
 • Reklamationer
 • Returnering
 • Gennemførelse af betaling i forbindelse med ordre i vores webshop: betalingsoplysninger i forbindelse med verificering og gennemførelse af betaling. Oplysninger sendes krypteret og i overensstemmelse med branchestandarder.

Behandlingen sker efter reglerne i vores cookies- og persondatapolitik. Heri kan du læse mere om, hvordan dine oplysninger behandles, hvornår de slettes, og hvilke rettigheder du har som registreret.

Vi gør opmærksom på, at ovennævnte brug kun finder sted, såfremt du forinden har afgivet dit udtrykkelige samtykke, medmindre loven giver mulighed for, at vi kan kontakte dig uden, at du afgiver dit samtykke først.

Dine oplysninger bliver slettet, når vi ikke længere har behov for at behandle dem til opfyldelsen af et eller flere af ovennævnte formål. Oplysningerne kan blive behandlet og opbevaret længere i anonymiseret form.

Vi videregiver ikke dine oplysninger til tredjepart, medmindre du har samtykket hertil. Videregivelse kan dog ske i følgende tilfælde:

 1. Videregivelsen er påkrævet ved lov.
 2. Videregivelsen er påkrævet i forbindelse med et retsligt eller muligt retslige opgør.
 3. Videregivelsen er påkrævet for at fastslå, udøve eller forsvare vores lovmæssige rettigheder.

Personoplysningerne registreres hos KNI A/S og opbevares i fem år, hvorefter oplysningerne slettes.

Vi samarbejder herudover med en række andre virksomheder, som opbevarer og behandler data. Virksomhederne behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke bruge dem til egne formål.

Vi samarbejder kun med databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse. Den dataansvarlige på meqqusaalik.gl er KNI A/S.

Du har ret til at få oplyst, hvilke oplysninger vi behandler om dig.

Hvis du mener, at oplysningerne er unøjagtige, har du ret til at få dem rettet. I nogle tilfælde har vi pligt til at slette dine persondata, hvis du beder om det. Det kan f.eks. være hvis dine data ikke længere er nødvendige i forhold til det formål, som vi skulle bruge dem til. Du kan også kontakte os, hvis du mener, at dine persondata bliver behandlet i strid med lovgivningen. Du kan skrive til os på: meqqusaalik@kni.gl.

 

Nyhedsbrev:

Du har mulighed for at tilmelde dig vores e-mail nyhedsbrev. Du kan altid nemt framelde dig igen.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du gør, kan du kontakte kundeservice.

3. Cookies

Vi anvender cookies på vores hjemmeside. Du kan læse mere herom via vores cookies- og persondatapolitik.

4. Sikkerhed

Vi har implementeret sikkerhedsforanstaltninger til sikring af, at vores interne procedurer lever op til vores høje sikkerhedspolitiske standarder, og de oplysninger, som vi registrerer, opbevares og behandles i et særligt sikret miljø. Det er alene betroede medarbejdere hos KNI A/S eller eksterne databehandlere, der behandler oplysningerne i overensstemmelse med vores instruks, der har adgang til de oplysninger, som vi behandler om dig. Vi bestræber os således bedst muligt på at beskytte kvaliteten og integriteten af dine personlige oplysninger.

For at sikre dig mod misbrug af dine oplysninger bør du aldrig udlevere brugeroplysninger og passwords til andre.

5. Adgang til dine personlige oplysninger mv.

Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som vi behandler om dig, dog med visse lovbestemte undtagelser. Du har endvidere ret til at gøre indsigelse mod indsamlingen og mod den videre behandling af dine personlige oplysninger. Du har herudover også ret til at få korrigeret dine personlige oplysninger, hvis der er behov herfor.

Links til andre websites mv. 

Vores hjemmeside kan indeholde links til andre websites eller til integrerede websites. Vi er ikke ansvarlige for indholdet af andre selskabers websites eller deres praksis i forbindelse med indsamling af personlige oplysninger. Når du besøger andre websites, opfordres du til at læse indehavernes politik med hensyn til beskyttelse af personlige oplysninger samt andre relevante politikker.

7. Ændring af oplysninger eller framelding af tjenester, mv. 

Hvis du ønsker, at vi opdaterer, ændrer eller sletter personlige oplysninger, som vi har registreret om dig ikke ønsker at modtage flere meddelelser fra os eller du har spørgsmål til ovenstående retningslinjer, kan du rette henvendelse til os via følgende:

 

KNI A/S

Postboks 319

3911 Sisimiut

Grønland

Telefon: +299 862 400 i tidsrummet mandag – fredag 8:00 – 16:00

E-mail: meqqusaalik@kni.gl

OQAATSIT SORLIIT / VÆLG SPROG / CHOOSE LANGUAGE

Aallartigit / Videre

TAK!

Vi giver dig besked, når produktet er tilbage på lager.

Vælg type:

DAMER
HERRER
Børn

STØRRELSESGUIDE TIL OVERDELE

STØRRELSE

XS

S

M

L

XL

XXL

ARME

59,5

60

60,5

61

61,5

62

BRYST

82

88

94

100

106

112

TALJE

68

74

80

86

92

98

HOFTE

91

97

103

109

115

121

Alle mål er i cm

SÅDAN MÅLER DU DIN OVERKROP

1. ARME

Lad din arm hvile langs siden. Mål fra skulder til håndled langs albuen.

2. BRYST

Hold målebåndet under armhulerne, og mål over brystet på det bredeste sted.

3. TALJE

Mål rundt om taljen, der hvor den er smallest.

4. HOFTE

Mål rundt om hoften, der hvor den er bredest.

STØRRELSESGUIDE TIL UNDERDELE

STØRRELSE

XS

S

M

L

XL

XXL

TALJE

68

74

80

86

92

98

HOFTE

91

97

103

109

115

121

INDERSØM

78

78

78

79

79

79

Alle mål er i cm

SÅDAN MÅLER DU DIN UNDERKROP

1. TALJE

Mål rundt om taljen, der hvor den er smallest.

2. HOFTE

Mål rundt om hoften, der hvor den er bredest.

3. INDERSØM

Mål fra skridtet langs indersiden af benet til gulvet.

STØRRELSESGUIDE TIL OVERDELE

STØRRELSER

XS

S

M

L

XL

XXL

3XL

ARME

59

61

63

64,5

65,5

66,5

67,5

BRYST

88

94

100

106

112

118

124

TAJLE

76

82

88

94

100

106

112

HOFTE

90

96

102

108

114

120

126

Alle mål er i cm

SÅDAN MÅLER DU DIN OVERKROP

1. ARME

Lad din arm hvile langs siden. Mål fra skulder til håndled langs albuen.

2. BRYST

Hold målebåndet under armhulerne, og mål over brystet på det bredeste sted.

3. TALJE

Mål rundt om taljen, der hvor den er smallest.

4. HOFTE

Mål rundt om hoften, der hvor den er bredest.

STØRRELSESGUIDE TIL UNDERDELE

STØRRELSE

XS

S

M

L

XL

XXL

3XL

TALJE

76

82

88

94

100

106

112

HOFTE

90

96

105

108

114

120

126

INDERSØM

80

81

82

83

84

85

86

Alle mål er i cm

SÅDAN MÅLER DU DIN UNDERKROP

1. TALJE

Mål rundt om taljen, der hvor den er smallest.

2. HOFTE

Mål rundt om hoften, der hvor den er bredest.

3. INDERSØM

Mål fra skridtet langs indersiden af benet til gulvet.

STØRRELSESGUIDE TIL UNDERDELE OG OVERDELE

STØRRELSE

98-104

104-110

110-116

122-128

134-140

146-152

158-164

116

128

140

152

164

176

BRYST

56

57

58

64

70

76

82

58

64

70

76

82

88

TALJE

54

55

56

58

61

65

69

56

58

61

65

69

74

HOFTE

59

61

63

69

75

81

87

63

69

75

81

87

92

INDERSØM

44

48

51

59

65

71

77

51

59

65

71

77

83

Alle mål er i cm

SÅDAN MÅLER DU UNDERKROP OG OVERKROP

1. BRYST

Hold målebåndet under armhulerne, og mål over brystet på det bredeste sted.

2. TALJE

Mål rundt om taljen, der hvor den er smallest.

3. HOFTE

Mål rundt om hoften, der hvor den er bredest.

4. INDERSØM

Mål fra skridtet langs indersiden af benet til gulvet.