Weather

Sisimiut 1°

Weather

Nanortalik 3°

Weather

Qaqortoq 4°

Weather

Narsaq 4°

Weather

Paamiut 2°

Weather

Nuuk 1°

Weather

Maniitsoq 1°

Weather

Aasiaat -5°

Weather

Kangaatsiaq 0°

Weather

Qasigiannguit 1°

Weather

Ilulissat 1°

Weather

Qeqertarsuaq -5°

Weather

Uummannaq 0°

Weather

Upernavik 0°

Weather

Qaanaaq 0°

Weather

Tasiilaq -7°

Weather

Ittoqqortoormiit -2°

Til oversigt

Fra fjer til ansigt

Meqqusaaliks tidligere logo var en fjer, som var fin og elegant. Men det fortalte ikke den fulde historie om inspirationskilden bag navnet. Det nye logo rummer både respekten for vore forfædre, naturens kræfter og den spirituelle verden i sig.

Inspirationen bag navnet er nemlig den gamle fortælling om hjælpeånden Meqqusaalik, der kunne beskytte menneskene med sin magiske dundragt. En flot beretning om samarbejdet mellem menneske og åndeverden.

Der findes dog kun sparsomme beskrivelser af hjælpeåndens udseende i overleveringerne fra vore forfædre. Derfor var udfordringen at sætte ansigt på Meqqusaalik. Der blev hentet inspiration blandt gamle inuit masker, tupilakker og illustrationer. Løsningen blev et logo, der forestiller ansigtet på Meqqusaalik, som han kunne se ud: Halvt fugl, halvt menneske. Smilende og venlig. Med fjerlignende, beskyttende hænder. Et logo der rykkede brandet et skridt tættere på den grønlandske sjæl og tradition for at bære amuletter, til at beskytte sig i den barske arktiske natur.

Det nye logo er blevet til i et samarbejde mellem KNI marketing og Marketsquare i København.
grønlandske kultur, mytologi, og en ganske særlig hjælpeånd.